İçeriğe geç

Ay: Mayıs 2017

E ölüme ağıtlar sonlansın artık.

Bir yıldan fazla zamandır anlamlandıramadığım bir ölüm hüznüm vardı David Bowie için. Tabii durduğum yerde ağlamıyordum sürekli de adamın dünyadan gidişi, onu güncel takip etmediğim halde kayıp gibi geliyordu. Oysa ne daha öncesinde ölen Lou Reed için bunu hissediyordum ne de sonrasında ölen Leonard Cohen için, ikisinin de müzikal anlamda bende daha çok yeri olsa da. Peki neden, neden, diyordum ki… Sonunda aydınlandım! Hoh!

Yorum Bırak

Leonard Cohen – 1

Pek yakışıklı olmayan, sesiyle “gönül telleri” titretmeyen, kendisini biraz tekrar eden ama neticede nasıl oluyorsa fazlaca dinleten bir adam. Hayat hikayesini anlatmam, bilmem de zaten. Belki gelişimini, oluşumunu etkilemiştir yine kendisinin döneminden (sadece yıl olarak) diğer insanlar, Lou Reed ve David Bowie’de olduğu gibi. Ama ben bunda merak da etmem, eden Wikipedia’ya buyursun ya da Google araması yapsın. Mutlaka anlatan vardır. Ben hissettirdiğine yoğunlaşmayı tercih ederim ki bana kalsa gerçeklikte zerre umursamayacak Leonard Cohen de “hayallerde” ilgilense bunu daha uygun bulurdu.

Yorum Bırak

İnanmak neydi?

The Dandy Warhols‘u biliyor musunuz? Pardon, öncesi girişim daha iyi olsun. Öhöm… Andy Warhols‘u biliyor musunuz? Bana kalırsa ismini ve bir de her yerde görülen “Herkes bir gün 15 dakikalığına meşhur olacak”ın ona ait bir söz olduğunu bilseniz yeter. Pop-art’ın kuruculuğunu bilirseniz de kültürlülüğünüz ortamları sallar. Gerisi gerekmez, inanın gerekmez.

The Dandy Warhols’u bilmiyorsanız da hiçbir toplulukta eksik kalmazsınız fekat bilmeniz halinde ben size +40 puan koyarım 100’lük sistemde. Neden? Bilmem.

Bir de grubun Godless, Mohammed, Nietzsche üçlüsünü biliyorsanız var yaaa… Offf… Kanka olalım mı?

1 Yorum