İçeriğe geç

Hızlı değişimleri içinde duygular

Anormal mutlu eden şarkının, mutluluğun hemen ardından üzüntüyü hissettirişini anlatayım. Duygular mevcut ki hissettiriyor. Yoksa altı üstü şarkı, olmayanı var edemez.

Kimisine göre Antennas To Heaven, kimisine göre Like Antennas To Heaven. Lift Your Skinng Fists Like Antennas To Heaven‘ın sonunda, Sleep‘in ardında. Önce anlamsız sesler, melodiler, hayal alemi gibi bir şeyler, panayır havaları… Konuşan çocuklar. Sonra yine hazırlık, bir şeyin gelişine. Titreşimler, keskin sesler, sesizlikler… Gerilim? Gibi. Sonra deli mutluluk. 5:32’den itibaren gelen bir şey. O öyle coşkulu, öyle tatlı, öyle etkileyip alıp götüren duygu ki şarkı aslında sırf onun için benim sevdiğim yıllardır. Başladığında elimi sallamadığım an var mı bilmiyorum, varsa da içten yapmışımdır, bir yerimi mutlaka tüm gücümle savurmuşumdur. Ne, neden, nasıl bilmiyorum. İhtiyaç duyuyorum, yapıyorum. E artık koyayım şuraya şarkıyı, tabii.

Ama sadece 1 dakika bu dediğim. Komik, gerçek hayat gibi biraz da. Mutluluğu duyuyorsun, sonra derin ama gerçekten derin bir acı geliyor. Hüzün değil sadece, net üzüntü. Yokluk var tam olarak, o coşkunun ve hazzın yerinde yellerin esmesi. Uyduruyor muyum? Sanmıyorum. Tekrar istiyorsun onu ama yok. Diyorum ya, buruklukla başlayan, öncesi sakin, sonrasıysa acı bir üzüntü. Godspeed You! Black Emperor bunu zaten başarmış. Verdiği esinti sesleri, birden aşırı dinginleşme, sessizleşme… YOKLUK ve ardından fark edilen üzüntü. Ama bunu dışa vurmamak uzun zaman. 10:10’a kadar şarkıda. Sonrası? Sonrasıysa acıyı kabul etme. O hani bazen ağlamak şeklinde çıkar, artık pes gelmiştir ya… Ondan işte. Aslında daha büyük sanılır her şey de öncesine göre rahatlamayı getirir hani… Ondan işte.

Sonra yine sakinleşiyoruz, sonra da uyuşma başlıyor zaten. Yine gerçek hayat gibi, yine bildiğimiz şey. Vazgeçiş nereye bağlanır ki? Hiçbir yere, sadece uyuşmaya. O yüzden de Antennas To Heaven, uyuşmadan sonra sadece mutluluğu hatırlatan oluyor. Yoklukta belki de önce verdiği hissi gösterdiği için? Tamam, bunu uydurdum sayabiliriz.

Ben Sleep’i yazmayı öncelikli tercih ederdim, çok daha benimsediğimdi ama bugün bu daha uygun geldi. Mutluluk şarkısı yine de Antennas To Heaven, üzüntüsünü ya da uyuşturuşunu görmeye gerek yok. Çünkü verdiği coşkulu mutluluk Godspeed You! Black Emperor şarkılarının hiçbirinde bu kadar yoğun değil, bu kadar patlama gibi değil. Bir de üzüntü şarkısı olmanın nesi güzel? Hiçbir şeyi.

 

Tek Yorum

  1. […] Godspeed You! Black Emperor dinledim hatta, başka grupları da değil. Sabah işte nasıl olduysa Like Antennas to Heaven‘ı dinlemeye başladım, sonrası aktı. İhtiyaç gibi işte, çok zevk aldım. Şimdi tüm […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.