İçeriğe geç

Hayvan İçgüdüsü deyince böyle pek olmuyor

Liseye gittiniz mi? Hah, ben de! Sizin de gitarı olan bi’ tanıdığınız ya da arkadaşınız var mıydı? Benim de! O zaman, eğer ki en azından bu milenyumun ilk 10 yılının ilk yarısında lise dönemi yaşamışsanız The Cranberries ile muhakkak alakanız olmuştur.

Bizde değişik bir durum vardı ki seçmeli ders vardı. Müzik, resim (sonra Fransızcaya dönmüştü) ve bilgisayar olarak istenene gidilebiliyordu ki ben müzik almıştım. Gerçi benim ne aldığımın pek önemi yok, başrol değilim bu anlatacağımda. Müzik dersinde klasik gitar öğretiliyordu, o yüzden de gitar taşınıyordu yani.

Neyse, herhalde en çok o sene ama sonradan da sık sık gitarını getiren birisi vardı. En çok çaldığı parçaları düşününce iki tanesi geliyor aklıma: Otherside ve Animal Instinct. İlkini daha çok severdim ben ama ikincisi de daha çok eşlik edilendi. Hâlen o şarkıyı çıkartamadınız mı? İlginç… Buyrun:

The Cranberries’in Haluk Levent gibi bir durumu olduğu söylenebilir herhalde. Sadece Animal Instinct değil, Zombie klasiği var mesela hemen aklıma gelen – ki paylaşmayacağım şimdi. Birkaç akorla çalınabilir parçaları vardı, o yüzden de çok tercih ediliyordu. Ama videosunu koyduğum parçanın da yine de güzelliği var. Tamam pek ortalama ama işte…

Bir başkası da hep dalga geçerdi o gitarist kişinin bu şarkıyı çalıp kızları başına toplamasıyla. Adam haklıydı muhtemelen de ben yine de, her ne kadar eşlikçi kitleye çok dahil olmasam da burukluk hissederdim çalan için. Şarkıyı da severdim zaten. Ben de milletle dalga geçerdim, çünkü ergenliğimdeydim ve Gamze’ydim. Ama ama işte…

Neticede, dedim, bu şarkıyı ilk defa dinliyorsanız bir dönem TÜRKSAT Kablo TV yayınında İsrail MTV’sine denk gelmemişsinizdir, Number1 TV nedir bilmez, Best TV denince en ufak belirti gösteremezsiniz. Eh, çok da kaybınız yok. İsrail reklamları çok fenaydı o zamanlar zaten.

2 Yorum

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

  2. Adsız Adsız

    azealia banks :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.