İçeriğe geç

Sizi reddederek beğenirim!

Veee sonunda sözlerini ya da havasını zerre sahiplenmeden ancak gayet sahiplenecek insanların olduğunun bilincinde bir şarkıyı anmanın zamanı geldi.

Çünkü güzel şarkı, bıraktım gerisini.

İnceleyeceğim yanı çok, ama önce kendisini koyuyorum buraya.

Ha önden belirteyim, pek akustik veya “hard” yapılar yok. Bunların yokluğu, elektronik ve tekno yapıların varlığı rahatsız ediyorsa videoya hiç dokunmadan devamına geçilebilir. Ayrıca grubumuz The The isminde, kendine has güzellikte bir post-punk grubu. Punk görünce yüzü ekşiyenleri de ileriye alabilirim.

Şimdi…

Sözlerini sahiplenmemem, “Hem de hiç!” diye üzerine bastırmam onları beğenmemem anlamına gelmiyor. En güzeline özellikle itiraz ediyorum ama hayran da kalıyorum – basitliğine rağmen.

“How could anyone know me, when I don’t even know myself?”

Reddi açıklamıyorum ama bunu söylemek estetik itiraz değil midir? Öyle! “Hakkımda ne bilebilirsiniz ki? Ben bile bilmiyorum beni, sahip olduğum benliği!” diyor. Kendi yokluğunun farkında ama diğerlerinin yapabilirliğini de kabul etmiyor ki vokalin bunu dile getirişindeki sesi, çığlık olmayan ama çığlıktan etkili tonu… Çok güzel!

Sonra diyor ki,

“I’m thinking of things I’d hoped to forget.
I’m choking to death in a sun that never sets.”

Resmen şiir gibi bir şey… Unutmak istediklerini düşünmeye durmuşken ölüme boğulmak… Mmmmm… Ölüme boğulmak zaten şairane, kabul etmek bunu. Batmayan güneş – ki o hep umut kaynağıdır, malum – onunla ölüme boğulmak… Nef-fis!

Ya da ya da…

“I’m scared of god and scared of hell.
And I’m craving in upon myself!”


Korkularla yüzleşmeler, kendine dönmeler… Geçmişteki istemediklerini düşünürken kendine dönüyorsun, bir yandan ölüme boğulurken diğer yandan tanrı ve cehennem korkularını dile getiriyorsun. Takdire şayan!

E bunlarla şarkının yarıya yakını bitiyor ve ondan sonra gelsin vurmalılar! Konsantrasyon tamam, sorgulama yapılmış (how could anyone know me when i don’t even know myself?), kopsun gitsin gerisi… Bir süre sonra zaten rahatlatma uğraşları, “yeaa yeaa” gelecek. Sal kendini, sal gitsin!

Buyrun size 10 dakikalık bir tekrar şarkısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.